Bel ons: 0413 - 21 19 51

Rundvee

In de rundveesector is een degelijk voeder- en drinkwatersysteem een vereiste. Hiervoor hebben wij een ruim pakket aan systemen voorhanden.

De melkproductie hangt hier voor een groot deel van af, dus daarom hebben wij onze systemen zo weten te construeren dat storingen tot een minimum worden beperkt.

Kijkt u rustig eens rond in ons rundveeprogramma en mochten er vragen zijn, dan helpen wij u graag verder.

Voedersystemen

Spiraalvijzels

 • VB spiraalvijzelsystemen hebben zich reeds jarenlang in uiteenlopende toepassingen bewezen. Dankzij het gebruik van flauwe bochten is het mogelijk op bijna elke gewenste plaats te komen. De VB spiraalvijzels zijn leverbaar in verschillende diameters om ook aan elke capaciteitseis te voldoen.
  Buizen en bochten zijn vervaardigd uit slijtvast kunststof en de spiraal is van hardstaal. Tevens is er een mogelijkheid om de buizen en bochten uit te voeren in staal of hardstaal.
  Een ideaal systeem om doormiddel van diverse soorten aftappen op elke gewenste plaats voer te lossen. Dit kan met een standaard aftap of met elektrische / pneumatische aftappen om het systeem geheel automatisch te laten werken.

Schroefvijzels

 • VB schroefvijzelsystemen zijn zeer solide systemen voor het transport van voer. Door het gebruik van haakse bochten is het mogelijk om op bijna iedere gewenste plaats te komen.
  Hiervoor zijn twee uitvoeringen beschikbaar; een 100 mm systeem, of 150 mm systeem voor een nog grotere capaciteit.
  Daarnaast zijn er diverse soorten aftappen te plaatsen om op elke gewenste plaats voer te lossen. Dit kan doormiddel van een standaard aftap of met elektrische / pneumatische aftappen om het systeem geheel automatisch te laten werken.

Kabel-kettingvoedersystemen

 • Dit kabel- of kettingvoedersysteem voldoet optimaal aan de eisen met betrekking tot bedrijfs- zekerheid en veiligheid. Het systeem is zo ontworpen, dat het eenvoudig naar de wensen van de individuele gebruiker ge´nstalleerd kan worden. Voor het transport van voer wordt een hoogwaardige voorgerekte staalkabel of ketting gebruikt, die is voorzien van, uit speciaal kunststof vervaardigde aangespoten meenemers.
  Afhankelijk van het soort voer zijn de meenemers in verschillende diameters leverbaar. Ook is het mogelijk verschillende soorten voer door dit systeem te transporteren.

Voerwegers en -mengers

 • Het assortiment voerwegers en mengers is zeer divers: van grote kegelmengers tot compacte zeer nauwkeurige wegers met of zonder menger.
  De keuze van het apparaat ligt hoofdzakelijk aan de capaciteit en aan het te wegen of te mengen product.
  Ook zijn er verschillende manieren van lossen, pneumatisch of elektrisch. Daarnaast kan het nodig zijn om het product voor te bewerken door middel van een pletter of structuurmolen.Interessant? Deel deze pagina